Най-ефикасните препарати против бълхи

Има два вида хора на този свят – едни, които си мислят, че бълхите не ходят по човека, а само по кучетата и котките и други, които са наясно, че това е пълна измислица. Бълхите могат спокойно да се лепнат за вас, за да ги занесете в къщи. Там те ще се разположат спокойно и с удоволствие ще започнат да се размножават.

Вярно е, че бълхите предпочитат топлото време и са най-много през лятото и есента, но данните от 11.2011 сочат, че ако не сте успели да се отървете от тях навреме, те ще продължат да се размножават у дома ви и през зимата.

Кои са най-честите преносители на бълхи?

Освен домашните любимци – котки и кучета, плъховете също са преносители на бълхи. Затова е добре да следите внимателно дали в къщата ви няма гризачи. Ако се окаже, че има, не експериментирайте сами, а потърсете ДДД фирма. Тя ще се справи с плъховете, а в случай, че е необходимо, ще направи и дезинсекция.

Кои са най-ефикасните препарати против бълхи?

Струва ви се, че можете да се справите с унищожаването на бълхите и сами? Три са най-ефикасните препарата, които можете да ползвате в къщи без помощта на професионалист.

„Фендона”. Тази отрова против бълхи действа по стомашен и контактен път. Не пръскайте във въздуха, а по местата, на които ходят бълхите – стени, под, легло, местата, на които кучето ви спи най-често.

Във фендона се съдържат вещества, които привличат бълхите да излязат на открито. Микрочастици от нея полепват по всички повърхности, включително и по крайниците и телата им. След това те се парализират и до 24 часа умират.  Препоръчително е вие също да сте извън къщи 24 часа след като напръскате. Не се тревожете, това са превантивни мерки. В над 75 страни в света „Фендона” е обявен за препаратът с най-малка токсичност.

„Ектомин”. Ще го намерите в аптеката и под името „Циперметрин”. Той също не се пръска във въздуха. С него трябва да напръскате стените, пода, мебелите и да изкъпете кучето/котката си (разтвор 1 мл ектомин в 1 л вода). Ако бълхите са много, първите 3 дни пръскайте всеки ден. След това повторете процедурата 2 – 3 пъти през 7 дни. Не пропускайте нито едно кътче на къщата – стари парцали и дюшеци, струпани кашони. Изведете навън семейството си, докато пръскате и не стойте вътре следващите няколко часа, докато всичко изсъхне.

„Алфабан”. Този инсектицид е със сравнително дълго действие. Може да се използва и превантивно и за директна борба с бълхите. Той действа бързо и в зависимост от това къде ще пръскате – вътре в помещенията или на двора – трябва да приготвите различен разтвор. Най-удачно е да правите профилактика с него всяка година – през пролетта и есента по веднъж.

Ако имате желание да закупите професионален препарат не се колебайте да се свържете с нас на посочените тук телефони. Инсекта България е оторизиран дилър на редица, лицензирани за домашна употреба, препарати против вредители.

Подобни статии:

Публикувано в бълхи, въшки, ДДД, Дезинсекция, Препарати за ДДД с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Коментари

Вашият коментар