Защо е важно ДДД фирмата да има лиценз

На пазара има много фирма за борба с хлебарки, плъхове, мишки и други вредители и потребителите често не могат да преценят как да изберат най-подходящата? Какво всъщност означава подходяща фирма за дезинфекция, дезинсекция и дератизация?

Ако става въпрос за обработка на жилището ви, вие се интересувате от две неща – ДДД фирмата да си свърши ефективно работата, т. е. да ви отърве от вредителите и да не използва отрови, които могат да навредят на здравето ви.

За да имате гаранция, че ще отговаря на тези две условия, най-добре е да потърсите ДДД фирма, регистрирана от МЗ и с издаден лиценз.

Когато се нуждаете от обработка на заведения за хранене, учебно заведение или офис сграда, вие имате нужда от:

  • ефективност;
  • гаранция, че се използват препарати, които не са вредни за здравето ви;
  • договор за ежемесечна обработка на помещенията;
  • протокол след всяка обработка, който служител на РИОКОЗ може да ви поиска по всяко време. В самия протокол е описано точно какви услуги са извършени – дезинфекция, дезинсекция, дератизация или и трите; какви препарати са използвани; какъв метод на обработка е приложен и кой служител на ДДД фирмата е извършил процедурата.

Както разбирате, нелицензираната фирма за дезинфекция, дезинсекция и дератизация, няма да ви е много полезна в случая. Дори да допуснем, че нейните служители ще си свършат работата коректно, ефективно, използвайки препарати за унищожаване на инсекти и гризачи, които не са вредни за човека, те не могат да ви издадат нужните документи.

Всички ДДД фирми обикновено предлагат на фирмите месечни абонаменти, безплатен оглед на мястото и изготвяне на план за действие срещу вредителите. Така вашата фирма ще си спести част от разходите. Направете проучване на цените и начина на работа на различни ДДД фирми преди да изберете тази, с която ще работите и в никакъв случай не взимайте решение само заради цените, които ви се предлагат. Преди да подпишете договор, непременно проверете дали тази ДДД фирма е лицензирана от МЗ и отговаря на всички изисквания на РИОКОЗ. Само в този случай тя ще може да отговори и на изискванията, които РИОКОЗ има към вашия бизнес.