Мнения за нас

Какво казват нашите партньори за нас

Първо да се представя – Казвам се Станислав Савов и съм франчайзополучател на Инсекта България. Франчайз пакета закупих сравнително скоро и мога да кажа, че съм изключително доволен от решението си. Тази фирма е наистина професионална, когато става въпрос за бизнес в България. Макар, че е изцяло българска фирма и българи са създателите на идеята, то тя е на същото ниво, както и добрите франчайз вериги в световен мащаб. Брандът, който са лансирали на пазара е достатъчно силен за рамките на нашата страна, а като към това добавим и цената, на която се продава сделката придобива сладък привкус.

Относно документалната част всичко е изпипано до последната подробност – от необходимите регистрации в съответните институции, през съдействието за всяка следваща стъпка, до цялостния бизнес пан и франчайз наръчник, който е част от пакета и улеснява навлизането в материята много. Не на последно място са и последващите постоянни консултации и помощ при изникващите въпроси и проблеми. Човекът който отговаря по франчайз въпросите във фирмата се казва Антон Андонов и е изключително еродиран човек на тема бизнес, бизнес развитие и експерт в областта на маркетинга. С негова помощ успях да привлека някои от ключовите си клиенти с които работя в момента и съм му много благодарен.

Съвсем отделен е въпросът за ДДД сектора на услуги у нас и това, че той е толкова слабо развит към този момент, което предполага огромно поле за бъдеща реализация и добра възвращаемост на инвестициите. От гледна точка на лично финансови резултати не мога да се оплача от Инсекта. За по-малко от година успях да възвърна първоначалната си инвестиция и сега вече си поставям нови по-високи цели, така че бих посъветвал всеки, който обмисля закупуването на франчайз от Инсекта да разгледа идеята по-сериозно.

Действително наложените и добре познати марки на пазара струват много пари и то не само като първоначална и последваща инвестиция, но и като твърди разходи, които вървят с франчайза – било то за персонал, за наем на помещение на топ място или месечен/годишен лиценз. Хубаво е, когато предприемате закупуване на франчайз да вземете предвид всички тези фактори, както и вашият ЛИЧЕН потенциал. Всеки би могъл да ръководи изграден, добре смазан и самодвижещ се бизнес, но не всеки може да достигне такова ниво, ако не е наясно с всичко съпътстващо определеният бизнес модел.

За мен франчайзът на Инсекта България бе идеалният избор. Пресметнах не само първоначалната инвестиция, но и последващите твърди разходи, които се оказаха доста ниски на фона на останалите предложения. Именно тук идва един доста силен психологически момент, много силно изразен особено в началото, че когато разходите ви първите месеци изпреварват приходите, колкото по-малки са разходите, толкова по-лесно се вижда летвата която трябва да прескочим, за да започнем да генерираме приходи.

Такъв е и моят случай с фирмата Инсекта България. Първите няколко месеца бях в застой, докато навляза в нещата, но постоянната помощ и насърчаване от ръководството ми дадоха необходимия тласък, за да постигна положителните резултати, които търсех. Оттам нататък нещата потръгнаха по инерция. Много е важно човек да бъде уверен в себе си и това, което прави, а най-лесно това се постига чрез положителните резултати, на които да опре самочувствието си.

Сега мога да кажа, че за по-малко от година работа под марката на Инсекта България съм изградил достатъчна увереност в себе си и марката, която представлявам, така че разширяването на обема от работа при мен става с лекота. Естествено не съм станал милионер от това, но важното в случая е, че финансовите резултати са положителни и макар и бавно, растат стабилно. Друго важно в този франчайз е, че веднъж задвижила се машината вашата роля става все по-незначителна от гледна точка на ангажирано време и прераства в по-скоро представителна форма за съответния регион. Хората ви възприемат като лицето на националната верига за техния регион, което чувство е прекрасно.

Пожелавам успехи на колегите, а на вас късмет с избора на правилния за вас франчайз.

Станислав Савов

Франчайзополучател, Мастър Франчайз за България

ЗАЯВИ ОБРАБОТКА ПРОТИВ ВРЕДИТЕЛИ ОЩЕ СЕГА