Пръскане против хлебарки

Как протича обработката и как да се подготвите за идването на ДДД фирма

Знаете ли, че колкото повече отлагате борбата с гадните хлебарки, толкова по-трудно ще се отървете от тях? Добре е, че го знаете. Това вероятно ще ви накара да се обадите на ДДД фирма възможно най-бързо и да си запазите час за обработка.

Трябва ли да се подготвя предварително за идването на специалист от ДДД фирма?

Определено. За да бъде максимално ефективна и безопасна за вас работата на специалиста от фирмата за дезинфекция, дезинсекция и дератизация, е добре да се подготвите предварително.

  • Изпразнете шкафа под мивката.
  • Приберете всички чаши, чинии и прибори. Храната също. Плотовете в кухнята трябва да са празни.
  • Махнете всички ненужни вещи, които събирате по ъглите. Това важи, както за кухнята, така и за останалите стаи.
  • Почистете предварително всички помещения. Добре е след като напръскат с препарат против хлебарки да не чистите поне 48 часа, за да не намалите действието му.

Колко време отнема обработката?

Зависи от големината на апартамента ви. Едно малко жилище, с площ около 35 кв. м., отнема не повече от 20 минути. Служителят, който пръска, ще ви помоли да затворите всички прозорци. Най-добре е и да го изчакате отвън, защото някои препарати действат дразнещо на гърлото и очите.

Два часа след обработката не бива да оставате в къщи. Задължително е да изведете детето. Препоръчително е домашният ви любимец също да е навън.

След два часа спокойно можете да се приберете в къщи, заедно с цялото домочадие. Трябва само да проветрите добре и можете да сте сигурни, че няма никаква опасност за здравето ви.

Какъв е ефектът от обработката с препарат против хлебарки?

Важно е да знаете, че първите 5 – 6 дни след пръскането, инсектите ще започнат да излизат отвсякъде. Ще се учудите колко много хлебарки има всъщност в дома ви. Измитайте умрелите и се заредете с търпение. Когато излизат навън, инсектите се заразяват от препарата, отнасят отровата и в скривалищата си и умират.

След седмица, наглите вредители значително ще намалеят.

20 дни след първата обработка от ДДД фирмата би трябвало да ви се обадят, за да се осведомят какъв е резултатът и да ви назначат час за втора обработка. Не се отказвайте от нея. Тя има за цел да унищожи и последните останали млади хлебарки, преди да са снесли яйца.

Подготовката, самата процедура и времето, което трябва да прекарате вън от къщи са същите, както и при първото пръскане.

Няколко дни след това малкото оцелели хлебарки ще бъдат унищожени. Честито! Сега ви остава само да задържите победата, като вземете профилактични мерки!