Хлебарки

Могат ли да навредят на психическото ви здраве?

Ако има нещо, което да мразите повече от това да чистите тоалетната, то е да виждате как няколко хлебарки притичват през кухнята ви или се скриват точно под чистите чинии в сушника. И все пак не ви се вярва, че могат да навредят на психическото ви здраве.

Истината е, че има малка вероятност това да се случи. Фактът, че ви е гнус от хлебарки до степен да пищите, бягате и отказвате да се върнете в стаята, докато не видите безжизнените им трупове, не означава, че сте се побъркали. Просто вероятно много бързо си представяте всички мръсни и вонящи места, през които са минали с малките си крачета преди да продължат разходката си през чистата ви кухня.

Много по-опасни са болестите, разнасяни от тези инсекти. Те са и основната причина, поради която трябва да водите борба с хлебарките до пълното им унищожаване.

И все пак има случаи, в които те могат да са опасни за психическото ви здраве!

Обърнете особено внимание на децата. Някои от тях изобщо не се страхуват от пълзящите вредители и дори се опитват да си играят с тях. Други обаче реагират точно по обратния начин. Хлапето ви може да откаже да се храни, ако е видяло как няколко хлебарки си правят кухненско парти или пък да спре да влиза в банята, ако те се подвизават там. Погнусата и страхът му могат да създадат доста допълнителни проблеми.

Помнете също, че да унищожавате сами страшните хлебарки, когато в дома ви има малко дете, е доста рисковано начинание. Най-добре е да се обърнете към фирма за дезинфекция, дезинсекция и дератизация, която ще унищожи инсектите бързо и ще използва препарати против хлебарки, които са безвредни за човешкото здраве.

Фобия от хлебарки. Ще кажете, че да имате фобия не означава, че имате проблеми с психическото здраве. Това е така, докато съумявате да я контролирате. Затова е изключително важно да вземете всички превантивни мерки против неканени и опасни за вас гости.

Всъщност, във вашия случай най-безболезненото решение е да се абонирате за услугите на ДДД фирма, която ще се погрижи никога хлебарка да не прекрачва прага на дома ви.

Хлебарките определено са много по-опасни за физическото ви здраве, но тяхната адаптивност и незитребимост направо могат да ви побъркат. Затова вземете мерки навреме!