Често Задавани Въпроси

Как да се справя с хлебарките?

10 НЕЩА КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ХЛЕБАРКИТЕ

При нас пръскаха - хлебарките изчезнаха, но после пак се появиха...
Обработките унищожават хлебарките, но не и техните яйца. Затова трябва около 28-ия ден да се проведе втора обработка. Така новоизлюпените се унищожават преди да са достигнали полова зрялост.
Ние пръскаме с един вносен препарат, но не помага...
Хлебарките развиват резистентност към препаратите. Те свикват с него и препарата повече не им действа. Затова ние редуваме препаратите и отделните обработки се извършват с различни препарати.
Не държим храна на открито, защо тогава имаме хлебарки?
Хлебарките оцеляват дори без храна! Те могат да ядат хартия и картон, а когато нямат храна се самоизяждат – големите изяждат малките. За хлебарките е достатъчно да има топлина и влага. Затова те се крият на топли и влажни места – например зад хладилника.
При нас е чисто, а имаме хлебарки!?
Това, че поддържате чистота е отлично. Но за да има ефект препарата напръсканите площи и домакински съдове трябва да не се мият поне 24 часа след обработката. В идеалния случай оставете съдовете неизмити до момента, когато решите да ги ползвате. Така че измийте преди да ни повикате.
Съседите напръскаха срещу хлебарки и те дойдоха при нас!

За съжаление често се случва така. Обработката може да изгонихлебарките в други апартаменти – най-често към горните етажи. Затова е много по-ефективно и по-изгодно финансово да се напръска целия блок. Моля, свържете се с Търговския ни отдел за повече информация.

Напръскахме срещу хлебарки, а те станаха повече?!

При добра обработка хлебарките изпълзяват. Препаратът ги кара да излизат, за да влезнат в контакт с него и да поемат отровата. Не се притеснявайте – след няколко дни те ще престанат да се появяват.

Можете ли да напръскате и срещу мравки или бълхи?

Разбира се. Но не се налага, защото обработката срещу хлебарки убива също и бълхите, и мравките.

Безвредни ли са препаратите?

Препаратите са лицензирани от Министерството на здравеопазването за употреба в жилищни сгради и професионално приложени те не би трябвало да ви навредят. На обработките обаче не трябва да присъстват болни от астма, бременни, деца до 3 години, риби, птици и домашни любимци до 3 кг. След обработка е желателно да не се влиза в помещението 2 часа, а за деца под 3 години – поне 5.

Миналата година имахме хлебарки, но вече нямаме!

Радваме се за вас, но трябва да ви предупредим, че хлебарките изпълзяват при пускането на парното, при затоплянето на времето или ако съседите ви проведат ДДД обработка. Препоръчваме ви да провеждате на всеки 3 месеца превантивни обработки на вашия дом. Не чакайте хлебарките да се появят защото те са нощни същества и ако започнат да излизат през деня значи леговищата им вече са претъпкани.

Ще ги унищожите ли завинаги?

Не се заблуждавайте! За съжаление никой не може да унищожи хлебарките завинаги – колкото и да ви обещава това. Хлебарките прииждат от съседите, а яйцата им се внасят с картонени опаковки или полепнали за обувките ви. Но с редовни обработки ние можем да поддържаме биологичния минимум на популацията.

За да научите подробности за хлебарките и начините за борба с тях посетете нашия блог

ЗАЯВИ ОБРАБОТКА ПРОТИВ ВРЕДИТЕЛИ ОЩЕ СЕГА